Világunk 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Multi átlépő
Név:

Jelszó:Időjárás
Beköszöntött a tél.
Az északabbra fekvő területeken, valamint a kontinens középső területeit is hó borítja. Kora reggel repkednek a mínuszok, ajánlott mindenkinek a meleg öltözék.
Friss postok
Paarthurnax Ar'tralmoon
Vas. Márc. 25, 2018 10:20 pm
írta: Paarthurnax Ar'tralmoon
Mocsár
Szomb. Márc. 24, 2018 12:12 am
írta: Cassiopeia Noir
Piac
Szer. Márc. 21, 2018 3:42 am
írta: Kressara Sheyal
Kereskedő
Szomb. Márc. 17, 2018 3:10 am
írta: Cassiopeia Noir
Liegrrys
Pént. Márc. 16, 2018 10:32 pm
írta: Admin
Mes'ard
Szomb. Feb. 03, 2018 6:43 pm
írta: Mes'ard
Kashir Rakkor
Szomb. Feb. 03, 2018 1:25 am
írta: Kashir Rakkor
Mocskos sikátor
Csüt. Feb. 01, 2018 5:12 am
írta: Admin
Avatarfoglalás
Szer. Jan. 24, 2018 11:50 pm
írta: Thessalia Shrezrein
Rabszolgapiac
Vas. Jan. 21, 2018 8:06 pm
írta: Tiberius Theunissen
Statisztika
Fajok
Vámpír
0 fő
3 fő
Vérfarkas
1 fő 1 fő
Ember 1 fő 1 fő
Félvér 0 fő 0 fő
Hibrid 2 fő 7 fő
Sárkány 1 fő
2 fő
Laochra 1 fő 2 fő
Hárpia 0 fő 0 fő
Összesen 6 fő 16 fő

Világunk
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

 :: Ismerd meg a világot :: Enciklopédia
TémanyitásTárgy: Világunk Csüt. Okt. 19, 2017 10:14 pm
Egy éjszaka…


Egy döntés…


Egy álom mindenkinek…A Fekete Hold.

Így kezdődött minden. Az emberek évszázados egyeduralmának vetett véget az ősi átok, amely által természetfeletti fajok jelentek meg a Föld felszínén.

Kialakulásukat és létezésük értelmét sok-sok rejtély övezi a mai napig is. Társadalmuk és a táplálékláncban elfoglalt helyük változó volt, találhattunk köztük békés lényt és ragadozót is.

A természetfeletti lények egymástól félreeső helyen rendezték be birodalmaikat.
A kontinens északkeleti részén, a kopár hegyek védelmében bújt meg a vámpírok királysága, a Vérhegy.
Délre tőlük nyúlt el Farkasvölgy, a vérfarkasok területe. Annak ellenére, hogy szinte egymás mellett helyezkedett el a két faj birodalma, sosem volt békés köztük a viszony. Vezetőik a Fekete Holdnak köszönhetően változtak át, így ők voltak a Földön a természetfeletti lények első képviselői.
Délen, a sivatag védelmében, egy oázishoz közel kezdte el építeni az akkor még csak egy maroknyi laochra a birodalmát, a Piramisok völgyét. Uruk, a Dominus Noctis elrejtette őket a kíváncsi szemek elől, állandó védelmük érdekében pigmeusokat teremtett egykori áldozataik csontjaiból, kiknek más dolguk nem volt, mint védeni a területüket.
Tőlük nyugaton, a tenger mélyén éltek a nixék, akik vízi életmódjuk miatt nem nagyon voltak hatással a szárazföldi eseményekre. Belőlük váltak ki évekkel később az első nimfák, az első és egyetlen olyan természetfeletti faj, melynek nem volt szüksége vérre az életben maradáshoz.
Messze északnyugaton éltek az örökké havas tájakon az ősi istenek, a Maioreszek leszármazottai, a vérmacskák. S bár nem voltak egységesek, volt nézeteltérés a három alfaj, a párducok, a tigrisek és az oroszlánok között, de mégis egy fajba tartoztak.
Az első sárkányok talán egyidősek voltak az ősi istenekkel. Néhány pletyka szerint az első sárkányok egykor maguk is Maioreszek voltak, erre azonban bizonyíték a mai napig nincs. Mikor a Maioreszek átka elérte a távoli északot, a két őssárkány örök álomba merülése előtt három tojást hagyott hátra. Évtizedek után a három tojásból keltek ki a sárkányok későbbi uralkodói.
Az emberek ezen fajok közé beszorulva pedig csak reménykedni tudtak, hogy civilizációjuk nem esik áldozatul a természetfeletti lényeknek. Keveredésük azonban óhatatlan volt, és ezen szokatlan kapcsolatok gyümölcseként félvérek és hibridek születtek. Utóbbiak nevükhöz méltóan egyik fajba se tartoztak igazán, kívülállók voltak, a maguk nemében mind-mind különlegesek.

Így éltek egymás mellett évszázadokon át, hogy aztán egy nap minden megváltozzon.

Az ősi istenek által lezárt világból előtörő Lucifer és démonjai az évszázadok alatt megnyitották az átjárót, ami elzárta őket a mi világunktól. Ám mielőtt végleg kinyílt volna a Kapu, probléma merült fel. Meg nem erősített források szerint a Maioreszek egy rejtett védelmet, egy csapdát építettek a Kapuba, hogy megakadályozzák a démonok szabadulását. A titkos szerkezet működésbe lépett, így a Kapu ahelyett, hogy megnyílt volna, hatalmas robbanás kíséretében megsemmisült, ezáltal arra kárhoztatva Lucifert és démonjait, hogy örökké a saját dimenziójukban, a Pokolban maradjanak.

A pusztítás mértéke oly’ nagy volt, hogy mindenhova elért.

Elért északnyugatra a vérmacskák területére, megsemmisítve társadalmuk egészét. Nem tudunk túlélőkről.
A szomszédos sárkányok három uralkodóját a robbanás sárkányalakba kényszerítette, s csatlakoztak északon alvó szüleikhez. Így északon a régi palotában immár öt sárkány alszik örök álmot.
A legnagyobb pusztítás a kontinenset érte, ahol a Kapu is elhelyezkedett.
A nimfák, kiknek területe a legközelebb esett az átjáróhoz, mind-mind eltűntek.
A sivatag bérgyilkosai, a laochrák is gyászoltak, hiszen a fekete kristály és vele együtt az éjszaka ura, a Dominus Noctis is odalett.
A tenger mélyén élő nixék sorsa ismeretlen, csak találgathatunk, de a legvalószínűbb, hogy ott sem maradt túlélő.
A vérfarkasok és a vámpírok vezetői, akik a régi istenek, a Maioreszek átka miatt változtak át, mind meghaltak. Évszázadok alatt épített birodalmuk most a káosz és az anarchia martaléka lett.
Az emberek területének jelentős része felperzselődött, városok égtek porig, több tucatnyian lelték halálukat az otthonaikban.

Az első sokk után a megmaradt lények között kitört az anarchia. Évekig háborúztak, még közelebb sodorva egymást a kihalás szélére. Ezen káosz közepette az emberek úgy döntöttek, hogy visszaszerzik elvesztett hatalmukat, és támadást intéztek a természetfeletti lények ellen. Vezetőjük, aki páratlan harcászati tudásáról volt nevezetes, nagyszerű stratégának is bizonyult, így nem kellett hozzá sok idő, hogy Kormányzónak kiáltsa ki magát.

A megmaradt természetfeletti fajok most saját belharcaikkal vannak elfoglalva, hiszen vezetőik mind odavesztek. Visszahúzódtak egykori területeik romjai közé, mely még mindig az otthonuk.

A Kormányzó azonban nem adta fel. Fő célja, hogy véglegesen kiirtsa a természetfeletti fajokat. Bármi áron…

De nem csak ő tűzött ki célokat maga elé. Miközben a megmaradt fajok a túlélésért küzdenek és saját belviszályaikat próbálják rendezni, egy régi feljegyzést találtak, ami mindent megváltoztatott. Felcsillant a remény, hogy az ősi templomok nem semmisültek meg, csupán eltűntek a föld színéről. Bennük a kristályok még mindig fényesen ragyognak, hívogatják az arra érdemeseket, hogy kiemelkedjenek a fajtásaik közül, s uralkodóvá váljanak.
avatar
Admin
Admin
Felhasználó profiljának megtekintése
Hozzászólások száma : 228
IC reag : 73
Csatlakozás dátuma : 2017. Apr. 08.
Vissza az elejére Go down
Világunk
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Ismerd meg a világot :: Enciklopédia-
Ugrás: