Szabályzat 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Multi átlépő
Név:

Jelszó:Időjárás
Beköszöntött a tél.
Az északabbra fekvő területeken, valamint a kontinens középső területeit is hó borítja. Kora reggel repkednek a mínuszok, ajánlott mindenkinek a meleg öltözék.
Friss postok
Paarthurnax Ar'tralmoon
Vas. Márc. 25, 2018 10:20 pm
írta: Paarthurnax Ar'tralmoon
Mocsár
Szomb. Márc. 24, 2018 12:12 am
írta: Cassiopeia Noir
Piac
Szer. Márc. 21, 2018 3:42 am
írta: Kressara Sheyal
Kereskedő
Szomb. Márc. 17, 2018 3:10 am
írta: Cassiopeia Noir
Liegrrys
Pént. Márc. 16, 2018 10:32 pm
írta: Admin
Mes'ard
Szomb. Feb. 03, 2018 6:43 pm
írta: Mes'ard
Kashir Rakkor
Szomb. Feb. 03, 2018 1:25 am
írta: Kashir Rakkor
Mocskos sikátor
Csüt. Feb. 01, 2018 5:12 am
írta: Admin
Avatarfoglalás
Szer. Jan. 24, 2018 11:50 pm
írta: Thessalia Shrezrein
Rabszolgapiac
Vas. Jan. 21, 2018 8:06 pm
írta: Tiberius Theunissen
Statisztika
Fajok
Vámpír
0 fő
3 fő
Vérfarkas
1 fő 1 fő
Ember 1 fő 1 fő
Félvér 0 fő 0 fő
Hibrid 2 fő 7 fő
Sárkány 1 fő
2 fő
Laochra 1 fő 2 fő
Hárpia 0 fő 0 fő
Összesen 6 fő 16 fő

Szabályzat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

 :: Ismerd meg a világot :: Enciklopédia
TémanyitásTárgy: Szabályzat Szer. Nov. 22, 2017 11:09 pm
Szabályzat


--REGISZTRÁCIÓ

* Ez a legfontosabb lépés. A karakter neve megegyezik a felhasználó névvel, így az ettől eltérő regisztrációk három nap múlva törlésre kerülnek. Felhasználónév-váltásra van lehetőség, ebben az esetben egy admin kell felkeresni.

* Fontos kiemelni, hogy az oldalon admini engedélyezés van, így kérünk mindenkit, hogy várjon türelemmel, míg egy admin aktiválja a regisztrációt.

--KARAKTEREK

* A kakaterlap elkészítésére 2 hét áll rendelkezésre. Ha valamilyen oknál fogva nem tudod megírni a két hetes intervallum alatt, akkor kérünk jelezd valamelyik staff tagnak! Elutasított karakterlap esetén 1 hét áll rendelkezésre a kijavításra.

* Az előtörténet megírásánál törekedjünk, hogy a karakterünk minél egyedibb és különlegesebb legyen. Ugyanakkor kérünk mindenkit, hogy lehetőség mellőzzük a kliséket és, bár fantasy oldalról van szó, de még is maradjon mindenki realista!

* Ha valamilyen okból kifolyólag huzamosabb ideig nem tudsz részt venni a fórum életében, például: munka, iskola, akkor kérjük, hogy jelezd az erre kijelölt topicban!

* A legtöbb oldalon élő szereplős avatar-képeket használnak, nálunk ellenkezőleg, csak digitálisan rajzolt fantasy képeket fogadunk el. Az anime képek továbbra sem felelnek meg ennek a kritériumnak!
Az avatar mérete minden esetben 200px széles és 320px magas! Az avatarokon szereplő személyek képeinél törekedjünk arra, hogy maradjon a jó ízlés határán belül, tehát pornográf és szexuális tartalmú képet TILOS használni profilképnek. Ez esetben a képet mindig töröljük, a játékost pedig figyelmeztetésben részesítjük.

* Az aláírás mérete nem haladhatja meg a 500 pixel szélességet és a 400 pixel magasságot. Erre azért van szükség, hogy ne húzza szét az oldalt. Továbbá karakterenként egy aláírás az engedélyezett, gifet és minden más egyéb képet hivatkozásként tüntess fel! Ez a szigorítás az oldal esztétikus mivoltának megőrzése érdekében történt.

*Az oldalon megengedett a multikarakterek létrehozása, ám ennek nálunk bizonyos szabályai vannak. Ezekről bővebben Pontrendszer, pontbeváltás menüjében olvashatsz!

*Fontos még tudni, hogy idős karakter nem sok maradt meg a robbanás után, így célszerű ember vagy pár száz éves természetfeletti lényt csinálni. Természetesen nem szólunk az idősebb karakterekért, de az ő karakterlapjukat a staff jobban szemügyre veszi.

--JÁTÉK

* Csak elfogadott karakterlappal lehet játékot kezdeni.

* A hozzászólásoknál mindenki törekedjen, hogy  összeszedett és jól megfogalmazott reagot írjon. Ehhez kapcsolódok a helyesírás is! Lehetőség szerint ne maradjon benne elgépelés. Lehet E/1-ben és E/3-ban is írni a reagot, azonban egy játékon belül ne cserélgessük az írásmódot.

* Amit a karakter mond, érdemes színezni, hogy átláthatóbb legyen ezáltal a hozzászólás. Azonban színezésnél törekedjünk rá, hogy ne égesse ki az olvasó szemét a szín.

* Nincs meghatározva, hogy milyen hosszú is legyen egy reag, de lehetőleg ne két mondattal szúrjuk ki a másik szemét.

* Más játékos karakterét mozgatni, irányítani, megölni tilos! A karakterhalált abban az esetben kivitelezhető, ha meg van beszélve és egy adminnal egyeztetve!

* Csak az admin hozhat létre új helyszínt, mindegy milyen helyszínről van szó! Tehát új helyszínre való igény esetén, tessék jelezni a megfelelő topicban!

* Egyes játékhelyzetekben előfordulhat a káromkodás, így ez engedélyezett a karakterek számára. Persze csak módjával!

* A korhatáros játékokra vonatkozó szabályokat úgy alkottuk meg, hogy az oldalon tartózkodó fiatalabbakat lehetőleg ne rontsuk meg. Amennyiben két (vagy esetleg több) karakter eljut odáig, hogy ezt a bizonyos játékot ki szeretnék játszani, küldjenek a játékosok neveivel egy privát üzenetet valamelyik adminnak vagy moderátornak, amelyben engedélyt kérnek a játék kijátszására. Amikor ezt megkapták, láthatóvá válik számukra a 18+-os fórum rész, amelyen belül egy a nevükkel ellátott topikot találnak. Ott játszhatnak, majd miután végeztek, privát üzenet formájában jelzik ezt a moderátornak, akitől az engedélyt kapták.
A játék végeztével természetesen az engedélyt visszavonjuk.
Ahogyan a Bevezetőben is leírtuk: "Azonban a káromkodás és az utalás a szexuális tartalmú játékokra nincs betiltva! Ez mindenkinek a saját felelőssége. Az oldal vezetősége nem vállal felelősséget azért, ha egy gyerek megnéz egy ilyen játékot! Nem ellenőrizzük játékosaink valódi életkorát!"

-- MENTORJÁTÉKOK

* A mentorok olyan játékosok, kiknek az a célja, hogy az erre rászoruló felhasználó játékán javítson. Ez lehet a rossz helyesírás, a felhasználó túlságosan is rövidke hozzászólásai, netán a megfelelő stílus kialakítása folytán is. Minden egy évnél kevesebb ideje szerepjátékozó felhasználónak kötelező legalább egy mentorjátékban részt vennie!

* Figyelem! A mentorprogramba olyan játékosokat is felkérhetünk, akik maguktól nem jelentkeznek, viszont a staff úgy látja, hogy szüksége lenne rá. Ilyenkor csak a mentor engedélyével és áldása után lehet a játéktéren is játszani. Az a célunk, hogy kellemes és hasznos időtöltés legyen a játék, ehhez pedig szükség van egy bizonyos együttműködésre és arra, hogy megértsétek, segíteni szeretnénk!
Ha valami a szabályzat, a világleírás és az egyéb leírások elolvasása után sem tiszta, a félreértések elkerülése végett tessék felkeresni egy vezetőségi tagot aki segíthet!
A szabályzat nem ismerése nem ment fel a betartása alól!
A változtatás jogát fenntartjuk!
avatar
Admin
Admin
Felhasználó profiljának megtekintése
Hozzászólások száma : 228
IC reag : 73
Csatlakozás dátuma : 2017. Apr. 08.
Vissza az elejére Go down
Szabályzat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Ismerd meg a világot :: Enciklopédia-
Ugrás: